Skip to content

Reser i Costa Rica

Transportalternativ

Resan med landtransport är ett av de säkraste sätten att resa i Costa Rica, eftersom du kan njuta av all den natursköna skönheten som Costa Rica har att erbjuda dig.

Nedan beskriver vi de tre olika typerna av landtransporter som Costa Rica Wildlife Trails erbjuder dig:

Marktransport med tvåspråkig förarguide:

Denna typ av transport med en privat tvåspråkig guide specialiserad på Costa Rica, som kommer att köra ditt fordon samtidigt, är det mest flexibla och avslappnade sättet att resa runt Costa Rica, där du kan ta strategiska pauser för att ta bilder, äta på en restaurang på vägen, använd hälsovårdstjänster eller köp souvenirer, allt i en privat luftkonditionerad mobil och en guide som ger dig viktiga detaljer om Costa Ricas flora, fauna, historia och kultur, samt rekommenderar det bästa och säkraste platser för ditt besök.

Privat transport:

I denna typ kommer en privat chaufför att hämta dig vid den tidpunkt du bestämmer dig på ditt hotell, för att ta dig till ditt nästa turistmål. Med den här typen av transporter kan du ta pauser för att använda sjukvården, ta en bild eller köpa en souvenir. Du kan ändra överföringstiden 24 timmar i förväg utan problem eller extra avgift.

Transfertransfer:

Kollektiv / semi-privat transport är ett ekonomiskt sätt att resa runt i Costa Rica.

Costa Rica Wildlife Trails har noggrant valt ut de bästa kollektiva tjänsteleverantörerna, som erbjuder dagliga avgångar varje dag på året, och erbjuder täckning i de flesta av landets turistdestinationer. Du kommer att resa internationellt med andra turister som föredrar samma resesätt. Din transport hämtar dig på ditt hotell och tar dig till hotelldörren på din nästa destination.

Inrikesflyg

Vi erbjuder lokalflyg med dagliga avgångar till de viktigaste turistdestinationerna i Costa Rica, vi arbetar med Nature Air som är ett lokalt flygbolag, seriöst, säkert, punktligt och mycket effektivt.

Genom att boka lokala flyg kommer du att ha mycket mer tid att njuta av din nästa destination och undvika långa landöverföringar.

Viktig information att tänka på när du bokar lokala flyg mellan destinationer:

• Du måste checka in minst 45 minuter i förväg.

• Det finns en bagagebegränsning, vänligen begär villkoren från våra agenter när du bokar ditt flyg.

• Alla flyg kan ställas in vid ogynnsamma väderförhållanden, så vi rekommenderar att du inte bokar ett inrikesflyg samma dag som ditt internationella flyg avgår.

• På flygdagen, visa upp ditt pass ifall du är utlänning och identitetskortet för costaricanska medborgare, utan din legitimation kommer du inte att kunna ta flyget.

Biluthyrning

I Costa Rica Wildlife Trails marknadsför vi leverantörer som erbjuder högkvalitativa biluthyrningstjänster till ett mycket överkomligt pris, alla våra leverantörer har stor erfarenhet av kundservice, flexibilitet i leveransscheman och en mycket effektiv vägassistans.

Att åka Costa Rica i en hyrbil är det mest flexibla och oberoende sättet att resa, eftersom du hanterar dina egna restider kan du göra strategiska stopp för att ta bilder, pausa för att använda toaletten, köpa en souvenir eller någon exotisk säsongsfrukt.

Vi organiserar effektivt leveransen av ditt fordon till de främsta turistdestinationerna i Costa Rica, våra agenter kommer att rekommendera den idealiska bilen enligt din resplan och antalet passagerare som följer med dig.

Krav för att hyra en bil i Costa Rica:

• Körkort och pass (giltigt i minst 6 månader).

• Kreditkort (AMEX, VISA, MASTER CARD) med tillräcklig kredit för att täcka depositionen ($ 1000,00) som återlämnas i slutet av hyran. Endast beloppet är spärrat.

• Vara över 23 år.

• Exklusiv användning i Costa Rica, gränspassering med hyrbil är inte tillåten. Om du behöver en hyrbil i Panama eller Nicaragua kan vi gärna samordna bokningen och leveransen av din hyrbil i dessa länder.

Försäkringar och försäkringar:

I Costa Rica är det obligatoriskt att ta grundförsäkringen vid biluthyrning, där hyra, garanti och depositionsvillkor varierar från ett uthyrningsföretag till ett annat, när du bokar en bil genom Costa Rica Wildlife Trails får du ett komplett dokument inklusive alla detaljer om hyra, försäkringar, försäkringar och garantier anges.

Kan du överväga:

I Costa Rica finns det vägar som inte är i optimala förhållanden, det finns också människor som inte respekterar trafikreglerna, så vi rekommenderar dig att köra på defensiven och mycket försiktigt.
Respektera alltid hastighetsgränserna.
När du lämnar din bil, se till att stänga alla dörrar och fönster, samt att inte lämna värdesaker inne i bilen och inom synhåll.
Leta efter säkra platser att parkera din bil på.
Anmäl omedelbart till trafikpolisen och INS försäkringsbolag (nödnummer 911) vid en olycka. Att överge olycksplatsen anses i Costa Rica som ett erkännande av skuld.